Elkészítés: 25 perc
Egyéb desszert Francia toast
HOZZÁVALÓK
4 szelet formakenyér
2 db nagy tojás
0,12 l tejszín
1 púpozott teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál Koronás Kristálycukor
1 teáskanál vanília esszencia
2 evőkanál vaj
méz
ELKÉSZÍTÉS
A kenyérszeleteket vágjuk 4 egyforma rúdra. Egy tálban keverjük össze a tojást, tejszínt, fahéjat, cukort és a vaníliát.
A kenyérrudakat áztassuk be ebben a keverékben, forgassuk meg benne őket, hogy jól szívják fel. Ezután jól csorgassuk le őket egy rácson vagy tálon. A vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd süssük meg benne a toast rudakat, míg szép aranybarnák lesznek. Minden oldalukat egyenként süssük. Folyamatosan forgatni kell őket. Az elkészült toast rudakat mézzel és friss gyümölccsel tálalhatjuk.