Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Gesztenye alagút
HOZZÁVALÓK
4 db tojás
8 dkg Koronás Finom Kristályszemcséjű Kristálycukor
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor
25 dkg tejszínhab
10 dkg gesztenyemassza
2 dkg zselatin
2 cl rum
10 dkg gesztenyemassza
10 dkg csokoládé
15 dkg olvasztott csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A tojássárgákat a cukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A kakaóport a liszttel összeszitáljuk. Ezután a tojások sárgájához adjuk a habot, majd a lisztet. Sütőpapíron, 1 cm vékonyra kenve a tésztát 180 fokos sütőben kisütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírt eltávolítjuk, és az alagútformát kibéleljük vele.
A gesztenyemasszát rummal, tejszínhabbal könnyed krémmé keverjük, s oldott zselatint adunk hozzá. A krémet betöltjük a formába, és piskótalappal lezárva, hűtőben dermesztjük. Ha jól kihűlt, kivesszük az alagútformából, és olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tetejét tetszés szerint díszítjük. Gesztenyeszíveket formázhatunk masszából, csokoládéba forgatva pedig kiváló dekorációt kapunk.