Elkészítés: 25 perc
Egyéb desszert Gesztenyés csokoládé felfújt
HOZZÁVALÓK
150 g étcsokoládé
50 g gesztenyepüré
55 g vaj
5 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
1 csipet
1 teáskanál rum(elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS
Először vajazzuk ki a szuffléformákat. A sütőt melegítsük elő 240 C-ra. A csokoládét, gesztenyepürét és a vajat egy tálba mérjük, majd az egészet vízgőzre helyezzük olvadni. Míg a csokoládé olvad, a tojásokat kettéválasztjuk. Mikor a csokoládés keverék elérte a 45 C-t, levesszük a vízgőzről, és fakanállal belekeverjük a tojássárgát, valamint a rumot. Ekkor felverjük a tojásfehérjét - lágy habbá -, majd keverjük a csokis alapba egy fakanállal. A formákba töltjük, majd az előmelegített sütőbe tesszük őket. Légkeverés nélkül pontosan 5 percig sütjük 240 C-on, majd 1 percig hagyjuk állni az asztalon. Azonnal, forrón felszolgáljuk a felfújtat.