Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Gesztenyés hajó
HOZZÁVALÓK
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg Koronás Porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
1 dl cukor szirup
0,5 dl rum
10 dkg fehér csokoládé
20 dkg fekete étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
Linzertésztát készítünk. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, Koronás Porcukorral, a tojás sárgájával, pici sóval, citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk s a fém hajóformákat a tésztával kibéleljük. 180 fokon kisütjük. A hidegen kötő pudingport a sziruppal, gesztenyemasszával, rummal jól kikeverjük. Ezzel a fenséges ízesítésű krémmel a kis hajókat púposra megtöltjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd kimártjuk először fehér, aztán fekete csokiba. Kis gesztenye szívekkel díszítve tálaljuk. Nem ördöngösség elkészíteni, csak kis odafigyelést igényel ez a mutatós desszert!