Elkészítés: 120 perc
Egyéb desszert Gesztenyés kifli
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
25 dkg margarin
5 dkg Koronás Sütőcukor
1 db tojás
2 dkg élesztő
1 csipetnyi
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
10 dkg gesztenyemassza
5 dkg Koronás Sütőcukor
ELKÉSZÍTÉS
Először is, élesztős előtésztát készítünk. A liszt 2/3-ával és a langyos tejben felfuttatott élesztővel, az 5 dkg Sütőcukorral és tojássárgával rugalmas tésztát gyúrunk. Ezután a tésztát letakarva pihentetjük. A margarint a liszt 1/3 részével átgyúrjuk, és lapformára alakítjuk, majd hűtőben fél órát pihentetjük. Közben a gesztenyemasszát reszelt cirom- és narancshéjjal, és 5 dkg Sütőcukorral átgyúrjuk. Ezután az előtésztát lóhereformára nyújtjuk és belecsomagoljuk a vajas lapot. Először szimplára hajtjuk, majd pihentetés után duplára hajtjuk a tésztát. A második hajtás után fél cm vastagra nyújtjuk és kb. 15x20 cm-es egyenlő szárú háromszögekre vágjuk. A háromszögeket ezután megtöltjük a gesztenyemasszából készült rudacskákkal és a betöltött kifliket felsodorjuk. Ezután a gesztenyés kifliket 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.