Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Gesztenyés szelet
HOZZÁVALÓK

Tésztához

4 db tojás
4 ek Koronás Kristálycukor
4 ek liszt

Krémhez

25 dkg mascarpone
40 dkg gesztenyepüré
15 dkg tejszín
szilvalekvár
15 dkg étcsoki
1 ek olaj
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját is. A lisztet rászórjuk és habverővel belekeverjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk a piskótatésztát, majd 15 perc alatt 180 fokos sütőben kisütjük. Ha kihűlt, elfelezzük a tésztát. Keretet építünk köré, megkenjük az alját lekvárral. A gesztenyepürét a mascarponéval összehabosítjuk, a tejszínnel lazítjuk a krémet. A lekváros részre kenjük, a maradék piskótával befedjük. A csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a piskótát beborítjuk vele. Kihűtjük, majd kockára vágva kínáljuk.