Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Gyömbérlikőr
HOZZÁVALÓK
2,5 dl 70%-os tiszta eti-alkohol vagy vodka
3,5 dl víz
9 dkg friss gyömbérgyökér
150 g Koronás Kandiscukor
fél db citrom héja és leve
ELKÉSZÍTÉS
A gyömbért meghámozzuk, majd apróra felkockázzuk. A citrom héját hámozóval lefejtjük, aljukról a keserű fehér részt eltávolítjuk. A citrom héjával elkeverve főzzük takaréklángon kb. 15 percig. Ezt követően hozzáadjuk a citrom levét és a kandiscukrot, és addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ha ezzel megvagyunk, hozzáöntjük a tiszta etil-alkoholt vagy a vodkát. Leszűrjük az egészet egy üvegbe. Ledugózzuk, majd hűtőbe tesszük. Akkor lesz a legfinomabb, ha minimum egy hétig állni hagyjuk.