Elkészítés: 75 perc
Egyéb desszert Gyümölcsös mascarpone fánk
HOZZÁVALÓK
15 dkg olaj
15 dkg víz
15 dkg liszt
5 vagy 6 db tojás
2 dkg Koronás Kristálycukor
0,5 dkg
5 dl tejszínhab
25 dkg mascarpone krém
10 dkg Koronás Porcukor
1 dkg insant kávépor
20 dkg őszibarack
1 dl fehér zselatin
ELKÉSZÍTÉS
Az olajat, vizet, sót, cukrot tegyük fel egy edénybe forrni. Ha forr, öntsük hozzá egyszerre a lisztet. Folyamatosan keverve hevítsük addig, míg az edény falától el nem válik a tészta. A tűzről levéve adjuk hozzá egyenként a tojásokat, amennyit a tészta felvesz. Minél keményebb a tészta, annál üregesebb a belseje és annál nagyobb repedések keletkeznek sütéskor a felületén. A tepsire készítsünk dió nagyságú halmokat, majd 200-210 fokon, gőzös sütőben süssük meg. Sütéskor a tészta négy-ötszörösére fog megnőni. Kicsit hagyjuk hűlni, majd 1/3-2/3 arányban vágjuk fel. A mascarpone krémet keverjük ki az instant kávéval és a cukorral, majd frissen felvert tejszínhabbal lazítsuk fel. Ezzel a habbal töltsük meg a fánkokat. Hűtőbe téve dermesszük meg a fánkokat, majd ha kihűltek, tetejüket díszítsük lezselézett őszibarackkal, és csak ezután tegyük rájuk a fedelet.