Elkészítés: 120 perc
Egyéb desszert Gyümölcsös papucs
HOZZÁVALÓK
530 ml tej
190 g Koronás Kristálycukor
90 g vaj
ízlés szerint vaníliás cukor
105 ml tej
80 g vaníliás pudingpor
350 g élesztős leveles tészta
friss gyümölcsök
ELKÉSZÍTÉS
Először a pudinghoz feltesszük főni a nagyobbik mennyiségű tejet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Míg felforr, a második, kevesebb tejjel simára keverjük a pudingport. Mikor a cukros tej felforr, hozzákeverjük a kikevert pudingport, alaposan elkeverjük a forró tejben és amint besűrűsödik, el is zárjuk alatta a hőt. Nem kell tovább főzni! Folpackkal fedjük le a pudingot, hogy ne "bőrösödjön le", majd tegyük félre szobahőmérsékletre kihűlni. Ez kb. 1 óra. Ha előnyújtott tésztát vettünk, akkor csak méretre kell vágni, ha mi készítjük a tésztát, akkor nyújtsuk kb. 36x24 cm-es négyzetre és osszuk fel 6 db 12x12 cm-es négyzetre.
A kihűlt pudingot töltsük nyomózsákba és nyomjunk vastag csíkban pudingot a tésztanégyzetekre átlósan. Hajtogassuk meg a "papucs" alakot, majd 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt süssük szép barnára. A maradék pudingot közben robotgép habverőjével lassú fordulaton keverjük teljesen simára. A kisült papucsok két végére a kikevert pudingból, csillagcsöves nyomózsákkal nyomjunk pudingot és bőven rakjuk fel friss gyümölcsökkel.