Elkészítés: 30 perc
Egyéb desszert Házi tejkaramell
HOZZÁVALÓK
230 g vaj
250 ml méz
450 g Koronás Aranybarna Cukor
400 g cukrozott sűrített tej
1 teáskanál vanília eszencia
ELKÉSZÍTÉS
Jó minőségű szilikonos sütőpapírral béleljünk ki egy szögletes, peremes tepsit. A vajat kockázzuk fel, és egy kis lábasban olvasszuk fel alacsony hő fölött. Adjuk hozzá a cukrot, a sűrített tejet és a mézet. Kívülről befelé folyamatosan kevergessük. Ezután magas hőfokon forraljuk fel, majd ha felforrt vegyük vissza a hőt, és folyamatos, enyhe forrás mellett állandóan keverve addig főzzük, míg eléri a 120 C-t. Ezt maghőmérővel ellenőrizzük! Ha elérte a kívánt hőfokot, keverjük hozzá a vanília eszenciát, majd öntsük a forró masszát az előkészített sütőpapírral kibélelt formába. Egy éjszakán át hagyjuk hűlni, majd pizza vágóval szeleteljük.