Elkészítés: 100 perc
Egyéb desszert Házi túrós pite
HOZZÁVALÓK

A tésztához

60 g Koronás Porcukor
120 g vaj
180 g búzaliszt
1 db tojássárgája
0,5 db citrom reszelt héja
0,5 teáskanál sütőpor

A töltelékhez

500 g túró
75 g Koronás Kristálycukor
40 g búzadara
vaníliás cukor
20 g mazsola
1 db citrom reszelt héja

A tetejére

1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
A tészta hozzávalóit tésztává gyúrjuk. A tészta felét kinyújtjuk. Egy kb. 20x18 cm-es magas peremű tepsi aljába terítve elősütjük 200 C-on kb. 8-10 perc alatt. Szép világos aranybarnának kell lennie. Eközben a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és alaposan összegyúrjuk. Amikor a tészta alja kisült és kihűlt, egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. A tészta megmaradt felét kinyújtjuk, és befedjük vele. Egy villával becsíkozzuk, megszurkáljuk, majd egy egésztojással lekenjük a tetejét, és 180 C-os sütőben légkeverés nélkül készre sütjük kb. 50 perc alatt. Kihűlés után szeleteljük.