Elkészítés: 140 perc
Egyéb desszert Hot Cross Bun
HOZZÁVALÓK

tészta

145 g liszt
7 g instant élesztő
25 g Koronás Porcukor
1 csapott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet
50 g mazsola
20 g vaj
150 ml tej
1 db tojás

lisztes paszta

35 g liszt
3 evőkanál víz

cukormáz

30 ml víz
1 evőkanál Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tészta hozzávalóit mérjük egy dagasztóüstbe a vaj a tej és a tojás kivételével. A vajat olvasszuk meg, öntsük hozzá a hideg tejet, majd adjuk a tésztához. Most már a tojást is a tésztához mérhetjük. A tésztát dagasszuk be teljesen simára, és 1-1,5 órán át egy konyharuhával hagyjuk a duplájára kelni a tésztát. A tésztát osszuk szét 6 egyenlő részre és gömbölyítsük ki őket.
A kerek tésztákat tegyük egymás mellé egy sütőpapírral fedett sütőlemezre, kb. 1 cm távolságra, majd 30 percen át kelesszük őket. Közben a sütőt melegítsük elő 190 fokra. Készítsük el a lisztes pasztát. A lisztet a vízzel keverjük teljesen simára, majd egy nyomózsákból nyomjunk mindegyik bucira egy X-et. 20-25 perc alatt süssük készre a bucikat 200 fokon. (Én a sütés felénél kihúztam őket és mégegyszer felrajzoltam a kereszteket az eredeti vonalra, majd visszatoltam.) Ahogyan kivesszük a sütőből, azonnal ecseteljük le a vizes-porcukros cukormáz keverékkel.