Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Húsvéti epres desszert
HOZZÁVALÓK
3 db tojás
6 dkg liszt
6 dkg Koronás Kristálycukor
1 csomag hidegen kötő eper krémpor
3 dl tej
3 dl tejszínhab
10 dkg friss gyümölcs (pl.: eper, kivi)
0,5 dl Triple sec
10 dkg eper
10 dkg zselé
5 dkg mandula
ELKÉSZÍTÉS
Egyszerű piskótalapot készítünk, amihez a tojássárgákat a kristálycukor 1/3-ad részével habosra keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a fehérjehabot, és végül a lisztet is óvatosan hozzákeverjük. A tésztát sütőpapíron 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük kb. 25 perc alatt. Ha kihűlt, korongokat szúrunk ki a tésztából, melyeket majd a tejszínes eperkrémmel összetöltünk. A krémhez a tejet a hidegen kötő eper krémporral sűrű krémmé keverjük, majd tejszínhabbal lazítjuk. A piskótalapokat Triple sec likőrrel enyhén meglocsoljuk, majd megtöltjük az eperkrém habbal. A kész sütemény tetejét friss gyümölccsel díszítjük, lezselézzük, majd oldalát szeletelt mandulával panírozzuk
(a mandula beleragad a krémbe).