Elkészítés: 80 perc
Egyéb desszert Húsvéti mazsolás kenyér
HOZZÁVALÓK
0,5 kg liszt
8 dkg Koronás Kristálycukor
10 dkg olvasztott vaj
1 csipet
25 g élesztő
1 db tojás
2,5 dl tej
1 ek citromhéj
10 dkg mandulaszilánk
10 dkg mazsola
1 db tojás sárgája
ELKÉSZÍTÉS
A liszthez adjuk a cukrot, olvasztott vajat, csipet sót, rámorzsoljuk az élesztőt, a tojást és a langyos tejjel összedolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd belegyúrjuk a mandulát és a mazsolát. Két kisebb vagy egy nagyobb kerek formára alakítjuk, késsel kereszt irányban bemetszést készítünk és tojás sárgájával lekenjük. A nagyobb kenyeret 70 percig, a kisebbeket 45-50 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, borítsunk rá alufóliát.