Elkészítés: 120 perc
Egyéb desszert Húsvéti nyúl briós
HOZZÁVALÓK
170 g liszt
10 g Koronás Porcukor
0,5 teáskanál
75 ml tejszín
50 ml víz
10 g vaj
10 g friss élesztő
20 szem szegfűszeg
30 ml víz
1 evőkanál Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A száraz összetevőket keverjük össze egy tálban. A tejszínt, vizet, vajat melegítsük fel kézmelegre. Az élesztőt tegyük a folyadékokba, majd ezt öntsük a szárazanyagokhoz. Dagasszunk belőle sima, lágy tésztát, majd takarjuk le és egy órán át pihetessük. Mikor duplájára kelt a tészta, osszuk fel 12 egyenlő részre és gömbölyítsük ki őket. Kicsit sodorjuk meg őket, hogy oválisak legyenek, mint egy húsvéti tojás, és újabb 15 percig pihentessük őket. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A pihentetés után egy ollóval vágjunk füleket a nyulaknak. A szegfűszegeket szúrjuk a szemek helyére. Előmelegített 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük őket készre légkeverés nélkül, majd a sütőből kivéve azonnal ecseteljük át őket a máz keverékkel, hogy szép fényesek legyenek.