Elkészítés: 110 perc
Egyéb desszert Joghurtos eperkocka
HOZZÁVALÓK
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
12 dkg Koronás Kristálycukor
6 db tojás
4 dl johurt
20 dkg tejszínhab
10 dkg Koronás Porcukor
2 dkg zselatin
25 dkg friss eper
1 csomag tortazselé
1 dl víz
10 dkg Koronás Kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a kristálycukor 1/3-ával habosra keverjük. A fehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összeszitáljuk. A sárgájához hozzáadjuk a tojáshabot, s ezután a lisztet. Sütőpapírra egyenletesen elkenjük. 180 fokos sütőben megsütjük a kakaós lapot kb. 15-20 perc alatt. Kihűlés után rátesszük a joghurtkrémet. Ez nem más, mint a joghurt, amit cukorral simára keverünk, s tejszínhabbal fellazítunk (felvert tejszín is lehet), majd oldott langyos zselatinnal stabilizálunk (1 dl vízhez 2 dkg zselatin kell). A krémet a kakaós lapra egyenletesen elkenjük, majd hűtőben dermesztjük. 1 órás pihentetés után friss eperrel esztétikusan díszítjük és tortazselével lefényezzük: a tortazselét a vízzel, kristálycukorral felfőzzük, majd lehűtjük, s így használjuk fel a fényezéshez.