Elkészítés: 35 perc
Egyéb desszert Joghurtos rebarbarakompót
HOZZÁVALÓK
50 dkg rebarbara
1,5 dl cseresznyelé
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás pudingpor
4 evőkanál cseresznyelé
1 dl tejszín
2,5 dl krémes natúr joghurt
2 evőkanál vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
A rebarbarát mossuk meg alaposan, majd vágjuk másfél centis darabokra. Öntsük egy lábasba a másfél deciliternyi cseresznyelét, szórjuk hozzá a cukrot, és forraljuk néhány percig. Adjuk hozzá a rebarbaradarabokat, és kis lángon öt percig pároljuk. A vaníliás pudingport négy evőkanál cseresznyelével keverjük simára, majd sűrítsük be vele a rebarbarakompótot, és forraljuk össze. A kompótot hideg vízbe téve hűtsük le jól. Kanalazzuk a joghurtot egy tálba, keverjük össze a vaníliás cukorral és a kemény habbá vert tejszínnel. Kanalazzunk pár evőkanálnyi rebarbarakompótot üvegpoharakba, majd tetejére a vaníliás krémből.