Elkészítés: 70 perc
Egyéb desszert Kakaós-tojáslikőrös kuglóf aszalt meggyel
HOZZÁVALÓK
5 db tojás
20 dkg Koronás Kristálycukor
35 dkg liszt
3 tk sütőpor
2.5 dl olaj (napraforgó)
2 dl tojáslikőr
6 dkg aszalt meggy
2 ek kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a cukorral robotgéppel felhabosítjuk, legalább 5 percig keverjük, hogy könnyű, habos, krémet kapjunk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat, a tojáslikőrt és az aszalt meggyet. Elkeverjük. A tészta felét a formába* öntjük, majd a maradékhoz adunk még 2 ek kakaóport és megmárványozzuk vele a tésztát. Ez azt jelenti, hogy ráöntjük a fehér tésztára és kanállal kissé belenyomkodjuk. 180 fokon 1 órát sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Ha kicsit kihűlt, akkor fordítsuk ki a formából.

Forma= ha fém formát használunk akkor ki kell vajazni és liszttel megszórni. A szilikon formáknál ez a lépés nem szükséges, így is szépen kijön majd a kuglóf a formából.