Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Kandiscukros aprósütemény
HOZZÁVALÓK

A tésztához

75 g vaj
50 g Koronás Kristálycukor
1 db tojás
150 g búzaliszt(BL55)
2 g őrölt kardamom
80 g Koronás Kandiscukor

A szóráshoz

Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A vajat a cukorral habosra keverjük. Ha felhabosodott, hozzáadjuk a tojást, és újra felverjük. Egy mozsárban összezúzzuk a kandiscukrot. A lisztet összekeverjük a kardamommal és az apró darabokra tört kandiscukorral. A vajas krémhez hozzákeverjük a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk, majd fél óráig a hűtőben pihentetjük. A masszából dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük, légkeverés nélkül. A sütőből kivéve, még forrón, vastagon leporcukrozzuk, majd odébbtesszük a porcukros papíron, hogy az aljuk is cukros legyen. Így hagyjuk kihűlni.