Elkészítés: 100 perc
Egyéb desszert Kapros-túrós pite
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
2 db tojássárgája
5 dkg Koronás Kristálycukor
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg margarin
csipet
kevés vaníliás cukor
50 dkg túró
2 db tojás
fél csomag kapor
2 dl tejföl
10 dkg Koronás Porcukor
csipet
ELKÉSZÍTÉS
Egy finom kelt tésztát kell készíteni. Az élesztőre tesszük a cukor felét és megvárjuk még az folyóssá válik. Ezt a kovászt, a langyos cukros tejet, a két tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott margarint. A tésztát megkelesztjük, majd 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk. A tepsit kibéleljük vele és majd erre tesszük a tölteléket. Az áttört túrós, kapros, kissé édes tölteléket vastagon tesszük a tésztára, majd 25-30 percig kelesztjük. Cukros tejfölös, tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük, és csak ezután szeleteljük.