Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert Karácsonyi karamelles, fehércsokis piskótatekercs
HOZZÁVALÓK

A piskótához

5 db tojás
5 ek Koronás kristálycukor
5 ek liszt
1 tk mézeskalács fűszer

A karamellkrémhez

8 dkg Koronás kristálycukor
1 ek vaj
1 dl tejszín

A fehércsokis krémhez

1 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej
10 dkg fehércsoki
25 dkg mascarpone
3 ek narancslikőr
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet rászórjuk és habverővel összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk a piskótát és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és még melegen feltekerjük. A karamellhez a cukrot felolvasztjuk alacsony lángon egy világos aljú tálban karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt és összefőzzük. A vaníliás pudingport a tejjel felfőzzük, beleolvasztjuk a fehércsokit és ha langyosra hűlt összehabosítjuk a mascarponéval, belekeverjük a likőrt. A kitekert piskótatekercsre kenjük a karamellt, majd a fehércsokis krém felét. Feltekerjük, kívülről bevonjuk a maradék krémmel. Színes dekorcukorral díszíthetjük.