Elkészítés: 100 perc
Egyéb desszert Kávéfánk
HOZZÁVALÓK
1 dl víz
1 dl olaj
0,5 dkg
1 dkg Koronás Kristálycukor
10 dkg liszt
3 db tojás
1 csomag hidegen kötő pudingpor
3 dl tej
1 dl tejszínhab
2 dl tejszínhab
5 dkg Koronás Porcukor
1 dkg insant kávépor
15 dkg fondant/cukormáz
ELKÉSZÍTÉS
A vizet, olajat, csipet sót a cukorral feltesszük forrni. Ha forr, egyszerre beleöntjük a lisztet, és jól összeforraljuk. A tűzről levéve egyenként elkeverjük a tojással. Nyomózsákból, sütőpapírral kibélelt tepsiben 12-15 cm nagyságú babapiskótaformát nyomunk, távol egymástól. 200-220 fokos gőzös sütőben sütjük (kis vizet löttyintünk be). 5 perc után kisebb hőfokon sütjük tovább, ezzel kissé szárítjuk a tésztát. Kihűlés után kávészínű fondantba mártjuk, ezután 1/3-2/3 részbe vágjuk. Az alsó részét tejszínhabos-vaníliás krémmel töltjük. Ehhez a tejet a pudingporral sűrűre keverjük, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk. Ez a krém kerül alulra, majd habzsák segítségével az oldott instant kávéval ízesített tejszínhabot a tetejére tesszük. A kimártott tetők kerülnek a fánk tetejére. Mutatós, kitűnő desszert.