Elkészítés: 165 perc
Egyéb desszert Kelt kalács dióval, lekvárral
HOZZÁVALÓK

Tészta

0,5 kg liszt
5 ek Koronás Kristálycukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tejszín
1 db tojás
10 dkg olvasztott vaj
1 db tojás a kenéshez
szórócukor

Töltelék

4 ek baracklekvár
20 dkg darált dió
3 ek Koronás porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet tálba mérjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, a tojást és az olvasztott vajat. Fakanállal összekeverjük, majd alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd elfelezzük. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a baracklekvár felével, majd a porcukorral elkevert dió felét rászórjuk és mint a rétest feltekerjük. Ezt megismételjük a másik résszel is. A két fonatot összefonjuk, kivajazott, kilisztezett formába tesszük, tojással lekenjük, szórócukorral megszórjuk. 180 fokos fokos sütőben 45 percig sütjük. Ha nagyon pirosodna, alufóliával takarjuk le.