Elkészítés: 100 perc
Egyéb desszert Kókusz-diós-barackos nyers süti
HOZZÁVALÓK

Tészta

20 dkg datolya
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg dió

Krém

30 dkg natúr joghurt
20 dkg mascarpone
5 ek Koronás Porcukor
0,5 db citrom reszelt héja
4 db zselatinlap

Tetejére

6 szem sárgabarack
10 dkg Koronás Kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A datolyát feldaraboljuk, a kókuszreszeléket a dióval kissé megpirítjuk, majd mindet aprítóba tesszük és összedaráljuk (kevés vizet adhatunk hozzá, ha nehezen menne). A kapott masszát egy 20x30as formába simítjuk. A natúr joghurtot a mascarponéval, porcukorral és a fél citrom reszelt héjával összekeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk és felpuhítjuk. A zselatint kinyomkodjuk, mikróban felolvasztjuk, és a joghurtkrémhez keverjük és a tortaformába simítjuk a krémet. 3-4 órát hűtjük. A cukrot világos aljú edényben megkaramellizáljuk és hozzáadjuk a kókuszt. Olajjal vékonyan megkent alufóliára simítjuk, ha kihűlt összetörjük a kókuszgrillázst. A barackokat negyedekbe vágjuk, a torta tetejére tesszük és a grillázzsal megszórva szeleteljük.