Elkészítés: 55 perc
Egyéb desszert Kókuszos-málnás pite
HOZZÁVALÓK
180 g csokiskekszmorzsa
66 g vaj
80 ml tej
3 db tojássárgája
110 g Koronás Kristálycukor
430 ml kókusztej
160 ml tej
40 g kókuszreszelék
250 ml habtejszín
2 evőkanál Koronás Porcukor
ízlés szerint friss málna
ELKÉSZÍTÉS
Az aljhoz a kekszet és a vajat alaposan daráljuk össze egy konyhai aprítógépben. Ezzel a morzsával béleljünk ki egy 24 cm átmérójű piteformát. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. A hozzávalók között szereplő első, kisebbik mennyiségű tejet keverjük simára a keményítővel, majd tegyük félre. A tojássárgákat keverjük fehéredésig a cukorral, majd ezt is tegyük félre. A kókusztejet a hozzávalók között lévő második kókusztejjel felforraljuk. Mikor felforrt, egy keveset folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverünk, majd visszaöntjük a forralóba a többihez és elkeverjük vele. Most a keményítős-tejes keveréket is csurgassuk hozzá és főzzük folyamatosan keverve, míg szép sűrű lesz. Kb. 1 perc. Keverjük hozzá a kókuszreszeléket is. Ezt a kókuszkrémet egyenletesen terítsük el az elősütött morzsaaljban, majd egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben hűlni. Mikor kihűlt, tejszínhabbal és friss málnával díszítsük.