Elkészítés: 120 perc
Egyéb desszert Kókuszos mokkaszelet
HOZZÁVALÓK
45 dkg liszt
30 dkg margarin
15 dkg Koronás Porcukor
1 db tojássárgája
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
20 dkg kókuszreszelék
3 db tojásfehérje
3 dkg liszt
15 dkg Koronás Kristálycukor
1 dl tejszín
10 dkg lekvár
3 dl tejszínhab
1 dkg insant kávépor
5 dkg Koronás Porcukor
2 dkg oldott zselatin
15 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet a margarinnal morzsalékossá alakítjuk, majd a porcukorral, tojássárgájával és ízesítőkkel összegyúrjuk. A tésztát fél órát hűtőben pihentetjük. Pihentetés után 1 cm vastag lapra nyújtjuk, sűrűn megszurkáljuk és 180 fokos sütőben félig megsütjük. Míg sül, elkészítjük a kókuszreszteltet. A tejszínt, cukrot, tojásfehérjét a kókuszreszelékkel 35-40 fokra felhevítjük, reszteljük.
Az elősütött linzerlapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd a resztelt kókusszal egyenletesen lekenjük. 180 fokos sütőben készre sütjük. Ezután hagyjuk pihenni, kihűlni. A tejszínhabot az oldott Nescaféval, porcukorral és zselatinnal elkeverjük. A kávékrémet a kókuszos reszteltre tesszük. Hűtőben dermesztjük. A kávékrém felületét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Amikor a csokoládé megdermedt, meleg, de száraz késsel vágjuk fel, mert így nem töredezik meg a csokoládé.