Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Kókuszos répakuglóf
HOZZÁVALÓK
28 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi
20 dkg Koronás Sütőcukor
4 db tojás
1 db citrom reszelt héja
2 dl olívaolaj
28 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük egy keverőtálba a cukrot, az egész tojásokat, sót, reszelt citromhéjat, olívaolajat és a reszelt sárgarépát. Jól keverjük össze. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Kis adagokban dolgozzuk a tojásos alaphoz. Olívaolajjal kikent és liszttel megszórt kuglófformába töltsük, majd előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük legalább 40 percig (légkeveréses sütő). Mielőtt kivennénk, végezzünk sütéspróbát, szúrjunk a tésztába egy hurkapálcát, és ha nem ragad rá a massza, biztosak lehetünk benne, hogy átsült a süteményünk