Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Körte tiramisu
HOZZÁVALÓK
3 db érett körte
5 lap zselatin
3 teáskanál étkezési keményítő
1,5 dl fehérbor
5 evőkanál Koronás Sütőcukor
3 dl natúr joghurt
50 dkg túró
3 evőkanál mandulalikőr
15 dkg babapiskóta
1 teáskanál őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
Öntsük a bort egy lábasba, szórjunk hozzá két evőkanálnyi cukrot, majd forraljuk fel. Tegyük hozzá a meghámozott, magtalanított és kis kockákra felvágott körtét, majd egyszeri forralás után sűrítsük be a hideg vízzel elkevert keményítővel.
Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyjuk állni néhány percig. Míg a zselatin ázik, tegyük a túrót egy finomlyukú szitába, és nyomjuk át rajta, hogy finomabb és krémesebb legyen majd a krém. Tegyük a beáztatott zselatint egy kis lábasba, majd kis lángon állandóan kevergetve olvasszuk meg. Keverjük az áttört túróhoz a joghurtot, ízesítsük három evőkanálnyi cukorral, a mandulalikőrrel, majd vegyünk ki belőle egy szedőkanálnyit kis tálba. Keverjük a kis tálban lévő túróhoz a felolvasztott zselatint, majd az egészet keverjük a többi túrós keverékhez. Kanalazzunk a túrós töltelékből az üvegedény aljára, majd tegyük rá egymás mellé a babapiskótát. Jó alaposan csorgassuk meg a körtés szósszal, majd a tetejére ismét egy réteg túrós krém kerüljön. Ismét babapiskóta, körteszósz, és végezetül túrókrém réteg kerüljön a tiramisu tetejére. Egyengessük el a felületét simára, és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a babapiskóta megpuhuljon. Tálaláskor bőven szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal, majd vékonyra felszeletelt körtével dekoráljuk.