Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Körtés-mákos rétes
HOZZÁVALÓK
1 csomag réteslap
6 db körte
10 dkg darált mák
fél marék aszalt meggy, eper vagy vörösáfonya
3 evőkanál vaj
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A töltelékhez hámozzuk meg a körtéket, magházát vágjuk ki, majd szeleteljük fel vékony cikkekre. Tegyük egy tálba, szórjuk rá a darált mákot, aszalt gyümölcsöt, ízesítsük reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal és ízlés szerint porcukorral. Óvatosan keverjük jól össze. Hajtogassuk szét a réteslapokat, tegyük egy benedvesített konyharuhára, majd két lapot tegyünk egymás tetejére. Kenjük meg olvasztott vajjal, szélére halmozzunk a mákos töltelékből. Óvatosan göngyöljük fel, két szélét hajtsuk a felgöngyölt rétes alá. Tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre, és előmelegített sütőben 170-180 fokon süssük 15-20 percig, míg szép aranysárgára nem sül (légkeveréses sütőben). Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd szeleteljük fel, tetejét porcukorral szórjuk meg.