Elkészítés: 100 perc
Egyéb desszert Lekváros bukta
HOZZÁVALÓK
25 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
1 ek Koronás Kristálycukor
2 csipet
10 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítési idő: kelesztési idő+40 perc
A liszteket tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a sót, alaposan kidagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Fél cm vastagra nyújtjuk, meg 10X10 cm-es négyzetekre szabjuk a tésztát, 1 tk lekvárral betöltjük és a buktákat olvasztott vajba forgatjuk, tepsibe helyezzük. Fél órát még kelesztjük, majd a maradék olvasztott vajhoz kevés tejet keverünk és lekenjük a buktákat. 108 fokos sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.