Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Lekváros gombóc
HOZZÁVALÓK
60 dkg burgonya
20 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet
10 dkg szilvalekvár
0,25 tk fahéj
10 dkg vaj
20 dkg zsemlemorzsa
10 dkg Koronás porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A krumplit a tojással, liszttel, sóval összedolgozzuk, lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és felvagdossuk késsel négyzet alakúra. A négyzet közepére egy kevés szilvalekvárt teszünk, pici fahéjjal megszórjuk és gombócokat formázunk belőle, melyeket lobogó sós vízben kifőzünk. Közben vajat olvasztunk és a zsemlemorzsát megpirítjuk rajta, a gombócokat beleforgatjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk a gombócokat.