Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert Loukoumades, a görög fánk
HOZZÁVALÓK

Tészta

40 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1 csipet
3,5 dl langyos víz

Szirup

10 ek Koronás Kristálycukor
1 db narancs leve
1 db narancs reszelt héja
3 db szegfűszeg
3 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
A liszthez adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Elkeverjük, majd a vízzel lágy tésztává dolgozzuk össze, egy órát pihentetjük, míg duplájára kel. Ha megkelt, alaposan lisztezett deszkán kis szaggatóval kiszaggatjuk. Bő olajban kisütjük.
A sziruphoz az alapanyagokat összeforraljuk, majd a kisült fánkokra öntjük és hagyjuk, hogy beszívja.
Egy adagból kb. 40 db apró fánkocska készíthető.