Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert LOVE brownie
HOZZÁVALÓK
100 g vaj
3 db tojás
150 g liszt
50 g kakaópor
50 g étcsokoládé
250 g Koronás Nád Kristálycukor
3 g sütőpor
15 g piros ételfesték
1 csipet

A díszítéshez

fehér- és étcsoki
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés nélkül). A tepsinket kibéleljük sütőpapírral. A vajat kissé megolvasztjuk, kikeverjük a nádcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, ezekkel tovább keverjük, végül belekaparjuk a vaníliát. Az 50 g étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A lisztet elegyítjük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. A csokoládét, amikor már nem forró, belekeverjük a tojásos tésztánkba a piros ételfestékkel együtt, ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket is. Tepsibe töltjük, és 25-28 percig sütjük.
Eközben a díszítésre szánt tetszőleges csokoládékat vízgőz fölött megolvasztjuk, a fehéret megfesthetjük piros ételfestékkel. A kisült browniet langyosra hűtjük, majd széltében csíkokat húzunk rá az olvasztott csokoládékkal, amikbe ezután egy kés vagy fogvájó segítségével hosszában csíkokat varázsolunk.
Langyosan, vanília fagylalttal a legfinomabb.