Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert LOVE derelye
HOZZÁVALÓK
500 g liszt
1 db tojás
160-180 ml víz
1 csipet
200 g zsemlemorzsa
olaj
150 g piros lekvár
Koronás Procukor

A kifőzéshez

víz
ELKÉSZÍTÉS
A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk.
A lisztet a csipet sóval egy tálba szitáljuk, a közepébe ütjük a tojásokat, majd a vízzel egy kevésbé könnyen gyúrható, de rugalmas tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra, és egy szív alakú szaggatóval szíveket vágunk belőle. Minden második szív közepébe piros lekvárt töltünk (eper, málna, meggy, vegyes…), amit aztán egy másik szívvel befedünk, a széleit körben alaposan lenyomkodjuk (egy villával rásegíthetünk).
Lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük őket. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, akkor van kész. Kiszedjük őket egy szűrőkanállal, és egyenesen a zsemlemorzsába tesszük, ahol összerázva bevonjuk őket vele. Kiszedjük az elkészült darabokat, és így folytatjuk a műveletet, amíg el nem fogy a tésztánk.
Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.