Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert LOVE pohárdesszert
HOZZÁVALÓK
200 g zabkeksz
600 g habtejszín
50 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
250 g mascarpone
200 g eper
100 g Koronás Befőzőcukor 2:1
ELKÉSZÍTÉS
A kekszet ledaráljuk vagy leturmixoljuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a cukorral. A mascarponét felverjük, belekeverünk egy kevés piros ételfestéket, majd elegyítjük a tejszínhabbal. Az eperhez forrás után hozzáadjuk a befőzőcukrot, majd 10-12 perc alatt elkészült a lekvárunk.
Kihűtjük.
Rétegezzük a pohárkrémünket: alulra kerül a keksz, erre jön az eperlekvár, majd a rózsaszín krém. Így folytatjuk tovább, pohártól függően. Tetejét tejszínhabbal és eperrel vagy szórócukorral díszítjük.