Elkészítés: 90 perc
Egyéb desszert Máglyarakás
HOZZÁVALÓK
4 db zsemle
4 dl tej
5 db tojás
25 dkg Koronás Porcukor
25 dkg alma
10 dkg vaj
3 dkg mazsola
5 dkg dió
őrölt fahéj
zsemlemorzsa
10 dkg barackíz
3 cl rum
ELKÉSZÍTÉS
A zsemléket először félbe, majd kisebb szeletekre vágjuk és langyos, cukros tejjel beáztatjuk. A vajat a cukor egyharmadával és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ehhez a krémhez adjuk a beáztatott zsemléket. Kivajazott, morzsázott jénai tálba tesszük a massza felét, majd a hámozott szeletelt almát, amit Koronás Porcukorral, őrölt fahéjjal, durvára vágott dióval, mazsolával gazdagon megszórunk. Ezután beborítjuk a zsemlés massza másik felével. Barackízzel vékonyan lekenjük és 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Cukrot, kevés lekvárt teszünk hozzá és a már megsült tésztára esztétikusan felhalmozzuk. Ezután már csak szárítjuk nyitott sütőajtónál. Ha kihűlt a tészta, vízbe mártott késsel könnyedén tudjuk szeletelni.