Elkészítés: 85 perc
Egyéb desszert Magvas gyümölcskenyér
HOZZÁVALÓK
120 g liszt
0,25 teáskanál szódabikarbóna
0,25 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál
100 g mazsola
100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott gyümölcs
160 g hántolatlan mandula durvára törve
160 g dió durvára törve
85 g Koronás Aranybarna Cukor
3 db tojás
60 ml frissen facsart narancslé
ELKÉSZÍTÉS
Először keverjük ösze egy tálban a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót. Keverjük hozzá az apróra vágott kandírozott és aszalt gyümölcsöket, majd a durvára tört diókat is. Egy másik tálban habosítsuk fel az egész tojásokat a cukorral. Ha a tojások felverődtek, keverjük el benne a narancslevet, majd az egészet keverjük a lisztes részhez. Ha jól összekevertük, egy teflonos vagy kivajazott-lisztezett gyümölcskenyér formába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük légkeverés nélkül. Várjuk meg, míg teljesen kihűl, utána szeleteljük.