Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Mákos kocka
HOZZÁVALÓK
14 dkg liszt
14 dkg vaj
7 dkg Koronás Porcukor
5 dkg darált mandulabél
1 csipetnyi
3,5 dl tej
12 dkg Koronás Kristálycukor
1 db fahéjrúd
20 dkg darált mák
1 csipetnyi
5 dkg búzadara
1 db citrom héja
2 evőkanál rum
0,5 marék mazsola
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük a tészta alapanyagait egy keverőtálba, kezünkkel addig gyúrjuk, még össze nem áll. Lisztezzünk be egy gyúródeszkát, majd jól gyúrjuk át. Pihentessük a hűtőben egy kis ideig. Vajjal kenjünk ki, és liszttel szórjunk meg egy 20x14 centi átmérőjű tepsit. A tészta kétharmadát nyújtsuk ki vékonyra, majd óvatosan béleljük ki vele a tepsi alját. Ha nem sikerül egyben belehelyezni, kezünkkel foltozzuk ki a hiányos részeket. Töltelékhez két deciliternyi tejet forraljunk fel 10 dkg cukorral és a fahéjrúddal, majd adjuk hozzá a darált mákot és a mazsolát. Hagyjuk állni 10 percig. Egy másik lábasban másfél deci tejben, csipetnyi sóval és a maradék cukorral főzzük meg a búzadarát. Keverjük a megfőzött darát a mákhoz, reszeljük bele a citrom héját, és ízesítsük rummal. Dolgozzuk jól össze, majd tegyük a tésztával kibélelt tepsibe, és kanállal egyengessük el simára. Tetejére reszeljük káposztareszelővel a maradék tésztát. Könnyebben tudjuk reszelni, ha előtte 10 percre betesszük a fagyasztóba. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 40-45 percig. Ha elkészült, várjunk vele amíg kihűl, majd vágjuk kis kockákra.