Elkészítés: 120 perc
Egyéb desszert Mákos-meggylekváros napraforgó sütemény jégcukorral
HOZZÁVALÓK
40 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
2 ek Koronás Kristálycukor
3 dl langyos tej
1 csipet
2 ek étolaj
1 db tojás
15 dkg darált mák
40 dkg meggylekvár
3 ek Koronás Jégcukor
1 db tojás +2 ek tej
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítési idő: kelesztés + 50 perc
A liszteket tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az olajat, sót, a tojást, valamint a langyos tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk majd akkora kört nyújtunk belőle, hogy a tepsinkre ráférjen, kb. 40 cm átmérőjűt. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk a darált mákkal. A másik tésztából is ekkora kört nyújtunk, majd a mákos részre tesszük. A kör közepére teszünk egy poharat és késsel 16 részre vágjuk úgy, hogy a pohár mindvégig középen marad. Mindegyik részt megtekerjük háromszor. A tojást felhabosítjuk villával, hozzáadjuk a tejet és lekenjük a közepét (a poharat levéve) és a megtekert részeket is. A pohár helyére jégcukrot szórunk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.