Elkészítés: 70 perc
Egyéb desszert Málnás kosárka
HOZZÁVALÓK
10 dkg Koronás Kristálycukor
20 dkg margarin
30 dkg liszt
1 db tojássárgája
1 db citrom lereszelt héja
1 csipetnyi
1 tábla fehér csokoládé
1 csomag hidegen kötő eper ízű pudingpor
3 dl tej
20 - 25 dkg málna (gurulós vagy friss)
5 dkg Koronás Porcukor
15 dkg gyümölcszselé
ízlés szerint málna
20 dkg szárazbab
ELKÉSZÍTÉS
Vajas tésztát készítünk 1 rész porcukorból, 2 rész margarinból vagy vajból és 3 rész lisztből. Gyors, morzsalékos gyúrással összekeverjük az alapanyagokat, majd pihentetjük a tésztát. A kis linzerkosarakat kibéleljük a tésztával, erre sütőpapírt teszünk, amit babbal kitöltünk, és 180 fokos sütőben kisütjük (kb. 30 perc). A babra azért van szükség, hogy a kosárka formája megmaradjon és a tészta ne fújódjon fel. Miután a megsült kosarak kihűltek, az olvasztott fehér csokoládéval kikenjük a belsejüket. A tejjel elkevert hidegen kötő eper ízű pudingporba villával összetört málnát és tejszínhabot keverünk (lehet saját kezűleg felvert tejszín is). Miután a csokoládé megdermedt, az ízesített krémmel megtöltjük a kosárkákat. A tetejét szép szemes málnával díszítjük és lezselézzük.