Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Mandarin puding
HOZZÁVALÓK
3 db mandarin
15 dkg vaj
6 evőkanál kukoricaszirup
10 dkg Koronás Aranybarna Cukor
3 db tojás
15 dkg liszt
1 csipetnyi őrölt gyömbér
10 dkg őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
ízlés szerint Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Nyomjuk ki egy mandarin levét, majd hámozzuk meg a másik két darabot, és a héját vágjuk apró kockákra. Kenjünk ki vajjal hat pudingformát, majd mindegyik aljára kanalazzunk egy-egy kanál kukoricaszirupot, és tegyünk a szirupra egy-egy szelet meghámozott mandarint. Egy tálba keverjük habosra a szobahőmérsékletű vajat, szórjuk bele a barnacukrot, majd pár perc keverés után egyenként dolgozzuk hozzá a tojásokat. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, az őrölt mandulával, fűszerekkel és a felkockázott mandarin héjával. Kis adagokban keverjük a vajas keverékhez a mandarin kifacsart levével együtt. Töltsük meg a tésztával a pudingformákat háromnegyedig, majd tegyük egy tepsibe. Előmelegített sütőben süssük 140 fokon 20-25 percig (légkeveréses sütőben). Ha elkészült, óvatosan borítsuk nagy tányérokra, szórjuk meg porcukorral, és mandarin szeletekkel dekoráljuk.