Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert Mantovai párna
HOZZÁVALÓK
50 dkg vajas tészta
15 dkg darált dió
10 dkg Koronás Sütőcukor
2 dkg méz
2 dkg mazsola
0,5 dl víz
őrölt fahéj
citrom reszelt héja
sütésálló jégcukor vagy szeletelt mandula
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
Először a tölteléket készítjük el, melyhez a forrásban lévő cukros, mézes vízben felfőzzük a darált diót és a mazsolát, ízesítjük a hozzávalókkal és félretesszük hűlni. Ezután kinyújtjuk a vajastésztát 5 mm vastagra és pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A korongok közepére dió nagyságú halmokat formázunk a diómasszából, majd félbehajtjuk a tésztát és párnácskákat formázunk. Ezután a párnákat lekenjük tojással, rászórjuk a sütésálló Koronás Jégcukrot vagy a mandulát, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.