Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Marcipános-tojáslikőrös fonott kalács
HOZZÁVALÓK
30 dkg liszt
20 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
2 csipet
10 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
2 ek cukor
3 dl tej
1 db tojás sárgája
2 ek tej
ELKÉSZÍTÉS
A liszteket egy tálba mérjük, hozzákeverjük a cukrot, a sót, rámorzsoljuk az élesztőt, ráütjük a tojást, meglocsoljuk olvasztott vajjal és a langyos tejet is hozzáadva alaposan kidagasztjuk kézzel vagy géppel. A tésztát lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen a tésztát elfelezzük és 40x20 cm-esre nyújtjuk. A marcipánt lereszeljük és a tojáslikőrrel összedolgozzuk, az áfonyát belekeverjük és ezzel szórjuk meg a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, mint a rétest és a két rudat összefonjuk. Sütőpapírral bélelt téglatest formába tesszük a kalácsot és 20 percig letakarva pihentetjük. Megkenjük a tetejét tojásos tejjel és 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.