Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Márvány kuglóf
HOZZÁVALÓK
12,5 dkg vaj
25 dkg liszt
6 db tojás
12 dkg Koronás Porcukor
2 dkg kakaópor
vaníilás cukor
reszelt citromhéj
1 dkg sütőpor
ELKÉSZÍTÉS
A vajat habosra keverjük a Koronás Porcukorral, majd a tojásokat egyenként hozzáadva habosítjuk tovább. Beletesszük a citromhéjat. Ezután a liszttel elkevert sütőport fakanállal összekeverjük a tojásos masszával. Vajazott, lisztezett formába tesszük a tészta felét, a másik részhez pedig hozzákeverjük a kakaóport. A kakaóporos tésztát a világos masszára öntjük, enyhén megkeverjük, ezáltal lesz márványozott. 190-200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, kivesszük a formából, és Koronás Vanília ízesítésű kristálycukorral meghintve tálaljuk.