Elkészítés: 30 perc
Egyéb desszert Matcha Tea Mousse
HOZZÁVALÓK
2 db tojássárgája
40 g Koronás Kristálycukor
5 g matcha teapor
0,1 l tej
3 g zselatinpor
110 g felvert tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS
Először 2 tojássárgáját a cukorral habossá keverjük. Egy tálban a matcha teaport összekeverjük a zselatinporral, majd felöntjük a hideg tejjel, és 15 percen át állni hagyjuk. A 15 perc után mikrohullámú sütőben felforraljuk, és csomómentesre keverjük egy kis habverővel. Félretesszük hűlni. Ha a matcha teás tej langyosra hűlt, de még szép folyékony, hozzákeverjük a cukorral kihabosított tojássárgákat.Teljesen simára keverjük. Most a jó alaposan behűtött tejszínhabot is óvatosan hozzákeverjük az alaphoz. Poharakba töltjük, és hűtőbe tesszük egy órára. Friss eperrel vagy málnával kínáljuk.