Elkészítés: 90 perc
Egyéb desszert Meggyes-mogyorós szelet
HOZZÁVALÓK
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
1-2 ek hideg víz
1 csipet
1 dl tejszín
3 ek meggylekvár
8 dkg aszalt meggy
8 dkg Koronás Kristálycukor
15 dkg sótlan mogyoró
ELKÉSZÍTÉS
A linzertésztához a sóval elkevert lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hideg vízzel összeállítjuk, majd fóliába csomagolva fél órát pihentetjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. A tejszínt a cukorral felforraljuk, és 2 percig főzzük. A meggyet és a mogyorót feldaraboljuk, majd a tejszínhez adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlemezre húzzuk, majd megkenjük lekvárral, rákenjük a tejszínes-meggyes krémet, és 180 fokon 15-20 percig sütjük.