Elkészítés: 180 perc
Egyéb desszert Meggylekváros rácsos
HOZZÁVALÓK
1 db tojássárgája a kenéshez

Tészta

30 dkg liszt
20 dkg vaj
8 dkg Koronás Kristálycukor
1 db tojás
1 csipet

Töltelék

30 dkg magozott meggy
2 ek keményítő
10 dkg étcsoki
15 dkg mogyoró
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítési idő: 1 óra+ 2 óra hűtés
A tésztához a lisztet morzsásra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojást és összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és 2 órát hűtjük. Ezt követően a tésztát 2/3-1/3ad arányban elosztjuk. A nagyobbik részt lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és egy piteformába fektetjük. Sütőpapírt borítunk rá, megszórjuk sütősúllyal (szárazbab pl.) és 180 fokon 20 percet sütjük. Közben a magozott meggyet a cukorral kissé összefőzzük, a csokit mikróban/gőz felett felolvasztjuk. A meggy levét leszűrjük. A keményítőt elkeverjük a meggylével, majd sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a meggyet és az olvasztott csokit, belekeverjük a mogyorót.
A sütiről leszedjük a papírral a nehezéket, beleöntjük a tölteléket, majd a maradék tésztából rácsokat készítünk rá. Tojássárgájával lekenjük a rácsokat és 180 fokos sütőben még 20 percig sütjük, amíg a tészta a tetején meg nem pirul.