Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Mézes puszedli
HOZZÁVALÓK
25 dkg Koronás Kristálycukor
5 dkg vaj
20 dkg méz
4 db tojássárgája
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 kg búzaliszt
2 dkg szalakáli
1 csipetnyi
4 db tojásfehérje
40 dkg Koronás Kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük egy kis lábasba a cukrot, mézet, vajat, öntsünk hozzá 2 dl vizet, majd forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a fűszereket és a sót. Egy nagy tálba szórjuk a lisztet, keverjük el benne a szalakálit, majd öntsük hozzá a mézes keveréket. Gyúrjunk belőle tésztát, majd tegyük egy lisztezett deszkára és jól gyúrjuk át. Takarjuk le konyharuhával és pár órán keresztül pihentessük. Deszkán nyújtsuk ki másfél centi vastagságúra, pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral borított sütőlapra egymás mellé. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük körülbelül 20-25 percig. Közben egy habüstben verjük kemény habbá a négy tojásfehérjét a cukorral. Ha elkészült a puszedli és kissé kihűlt, tegyük egy nagy tálba, majd öntsük rá a keményre felvert cukros tojáshabot. Kezünkkel jól keverjük össze, hogy a tojáshab mindenhol bevonja a puszedlit, majd tegyük vissza ismét a sütőlapra. Visszahelyezve a sütőbe, 130 fokon 20 perc alatt szárítsuk rá a mázat.