Elkészítés: 80 perc
Egyéb desszert Mézeskalácsos kalácskoszorú kandírozott naranccsal, szórócukorral
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
1 ek Koronás kristálycukor
2,5 dkg élesztő
2 dl langyos tej
10 dkg vaj
1 csipet
1 db tojás
3 tk mézeskalács fűszerkeverék
4 ek Koronás porcukor
3 dkg olvasztott vaj
5 dkg kandírozott narancshéj
1 db tojássárgája
2 ek tej
Koronás szórócukor
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a lágy vajat, a tojást, rámorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos tejet. A tésztát kézzel vagy dagasztófejes robotgéppel alaposan kidolgozzuk, lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt lisztezett felületen kb fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a porcukorral összekevert mézeskalács fűszerrel, a kandírozott narancshéj kockákkal és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Éles késsel hosszában végigvágjuk a rudat és összefonjuk. Tejjel elkevert sárgájával lekenjük, szórócukorral megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.