Elkészítés: 70 perc
Egyéb desszert Mini húsvéti koszorúk mogyorókrémmel
HOZZÁVALÓK

Tésztához

30 dkg liszt
1 dl tej
15 g élesztő
1 db tojássárgája
2 ek Koronás Porcukor
1 csipet
3 dkg vaj
25 dkg mogyorókrém

Kenéshez

1 db tojássárgája
3 ek tej
csokitojások
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott vajat, sót, a tojást, valamint a tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát, majd fél cm vastagra nyújtjuk. A tészta felét megkenjük a mogyorókrémmel. A tészta nem megkent felét ráhajtjuk a megkent részre, majd hosszában 3 cmes csíkokat vágunk belőle és a csíkokat addig tekerjük, míg össze nem áll egy kis koszorúkká.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk őket, lekenjük a tejes tojással és 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. 20 perc után nyomkodjunk a közepükbe csokitojásokat.